Musici

Wim Dirriwachter
Wim Dirriwachter, in 1937 geboren te ’s-Hertogenbosch, studeerde aan het Brabants Conservatorium compositie bij Jan van Dijk, piano bij Jan Wijn en schoolmuziek bij Cor de Man. Na voltooiing van zijn studie bekwaamde hij zich enige jaren in orkestdirectie bij Piet Ketting. Na zijn studie was hij in Tilburg werkzaam als muziekleraar, koordirigent en pianist. Als dirigent van het Toonkunstkoor Tilburg trad hij regelmatig op met het Brabants Orkest. Ook was hij oprichter en vijf jaar lang dirigent van het Tilburgs Vocaal Ensemble. Van 1975 tot 1998 was hij werkzaam aan het Gronings Conservatorium, waar hij naast het hoofdvak schoolmuziek de muziektheoretische vakken en compositie doceerde. Als componist laat Dirriwachter zich graag uitdagen door wensen vanuit de muziekpraktijk. Zo schreef hij allerlei werken voor koor in combinatie met uiteenlopende instrumentale bezettingen. Een van de drijfveren achter zijn compositorische arbeid is de concrete behoefte aan goede gebruiksmuziek. Voor meer informatie zie www.dirriwachter.com.

Anneke Volbeda
Anneke Volbeda studeerde viool aan het Conservatorium te Groningen bij Bouw Lemkes en Jeanne Lemkes-Vos. Al tijdens haar studie begon zij met het geven van vioollessen. Zij was medeoprichtster van het orkest Arco waar ze gedurende 10 jaar concertmeester is geweest. In 1993 heeft ze, als concertmeester van het oude Frysk Orkest, meegewerkt aan de film De Vuurtoren van Pieter Verhoeff. In 1993 is ze oprichtster van het Twickelconsort, een kleine strijkersgroep met af en toe uitbreiding dat zowel bezig is met koorbegeleidingen als eigen concerten. Vanaf 1994 studeerde zij een aantal jaren bij Jan Willem de Vriend te Amsterdam. In 2003 is Anneke Volbeda tevens altviool gaan studeren bij Cees Dekkers in Groningen. Ook volgde zij vioollessen bij Eeva Koskinen. Thans is zij naast het geven van concerten met o.a. Trio Concordante (pianotrio) nog steeds actief als viool en altviool docente. Voor meer informatie zie www.doesburgvioolschool.nl.

Greet Kooi
Greet Kooi begon op 10-jarige leeftijd met cello spelen. Zij speelde in verschillende jeugdorkesten, waaronder het Regionaal Jeugd Orkest (het huidige Jeugd Orkest Nederland). Zij studeerde cello aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Rene van Ast, Jaap ter Linden en Ben de Ligt. Greet Kooi was tot 2011 werkzaam  als cellodocente en verleent vaak haar medewerking aan diverse projecten met ad-hoc orkesten. Tevens speelt zij vanaf de oprichting in het Trio Concordante.